• https://www.facebook.com/guneysangunesenerjisistemleri
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905323546326
  • https://www.instagram.com/guneysangunesenerjisistemleri/
  • https://www.youtube.com/channel/UCE0EwIzyQ2KktdrsPZmt9kQ

Güneş Enerjisi İle Havuz Isıtma

Güneş enerjisi ile havuz ısıtılması birkaç farklı şekilde yapılabilinir ve havuz sahipleri yüklü ısıtma giderlerinden kurtulabilir. Her ne kadar Türkiye’de kişi başına düşen havuz miktarı az da olsa, güney bölgelerimizde bolca var. Güneş enerjisi ile havuz ısıtılması için havuzun durumu ve konumu oldukça önemli. Havuzun ısı kaybı genelde üst yüzeyinde oluşur, %60 buharlaşma, %30 ışınım ve %10 zemin de ısı kaybı oluşur. Havuz ısıtılması için düşük sıcaklıklar yeterlidir, bu yüzden ucuz maliyetli (camsız) sistemler kullanılır.

Denizli Büyükşehir belediyesi olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzu tamamen doğal ısı ile isiniyor . Detaylı bilgi için referanslarımız bölümünden bakabilirsiniz.
Denizlide  kayıhan ilçesinde  uygulandı. havuz ısıtmada izmirde. izmirde güneş enerjisi, kaliteli işçilik ve montaj ile mühendislik uygulama ve tecrubesiyle hizmet vermekteyiz.

 

Güneş Örtüleri ile Havuz Isıtma

 

Ucuz ve kolay bir yöntemdir, dış mekânda bulunan havuzlar için kullanılan bir yöntemdir. Havuzda meydana genel buharlaşmayı önleyerek, güneş ışınlarının emilimini sağlarlar. Isıtma için havuz üzerinde olmaları gerekir ki, sizin havuzu kullanmanızı engellerler, her seferinde toplamak sıkıcı olabilir. İki farklı örtü bulunmaktadır. 

 

1) Güneş Enerji Yatakları (Solar Sun Ring) 

 

Halka biçiminde olan bu yataklar, güneşten gelen ışınımı absorbe ederek havuz suyuna iletiler. Aynı zamanda havuzda ki buharlaşmayı ve ışınım kaybını önlemektedirler. %50’e yakın bir verimleri vardır ve güneşli bir günde havuz sıcaklığını 5-10 oC artırabilirler. Dikkat edilmesi gereken, aşırı şişirilmemesi, güneşin altında havanın genleşmesi ile kendileri de biraz genleşerek verimin düşmesine neden olabilirler. Halka kenarlarında bulunan mıknatıs ile birbirlerine bağlı kalırlar. Çapları 152 cm (1,81 m2) ve tanesi 20$ civarındadır. Havuz suyunu ısıtırken, havuzu kullanmanıza engel olurlar.

 Ucuz ve kolay bir yöntemdir.

Ucuz ve kolay bir yöntemdir.

 

 

 

 

 

 

 Estetik bir görüntü sunarlar.Estetik bir görüntü sunarlar.

 

 

 

 Mıknatısla birbirlerine kolayca bağlanırlar, havuzu kullanmanıza engel olabilirler.Mıknatısla birbirlerine kolayca bağlanırlar, havuzu kullanmanıza engel olabilirler.

 

 

 

 

 

2) Güneş Enerji Örtüleri 

 

İstenilen ölçülerde ayarlanabilen örtü, gündüzleri havuzun ısıtılmasını sağlarken, gün boyunca buharlaşmayı önler ve havuzun temiz kalmasına yardımcı olur. Havuz sıcaklığını 5-10 oC artırmaktadır. Makarası sayesinde kolayca katlanabilmektedir. 14 m2’si 40$ civarındadır.

 

 Değişik renkleri bulunmaktadır, her üretici kendine göre standartlar geliştirmiştir.

Değişik renkleri bulunmaktadır, her üretici kendine göre standartlar geliştirmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Makarası ile kolayca katlanır.

Kollektör Yardımı ile Havuz Isıtılması

 

Su ısıtma sistemlerinde olduğu gibi kollektör yardımı ile ısıtılan sıcak su havuza gönderilir. Örtü sistemlerinde olduğu gibi havuz yüzeyinde olmaları gerekemediği için kapalı havuzlarda da kullanılabilirler. Havuz ısıtılmasında düşük sıcaklıklar yeterli olduğu için ekonomik yöntemler tercih edilir. Bu tür sistemleri çatıya veya boş bir alana kolayca kurabilirsiniz. Paket içerisinde gerekli ekipmanları bulunmaktadır, hasır gibi sermeniz ve gerekli bağlantıları yapmanız yeterli. 8 m2’lik kollektör bulunan bir paket 300$ civarındadır ve 45 m2’lik bir havuzu ısıtmak için yeterlidir (havuz sıcaklığını, mevcut sıcaklıktan 5-10 oC daha yükseltirler). 10 yıl fabrika garantisi ile satılmaktadırlar.

 

Paket içerisinde gerekli ekipmanları bulunmaktadır. Havuzu temizlemek için kullanılan pompaya bağlanması yeterlidir (pompa basıncının iyi ayarlanması gerekir, yetersizse değiştirilmelidir). Suyun sıcaklığını kontrol etmek için de denetleyici konulabilir

 

 

 

 

 

 Pratik ve estetik bir görüntü sunar.

 

 

 

 

 

 

 

Aynı sistemi biraz daha maliyetli bir şekilde camlı kollektörler veya vakum tüplü sistemler ile sağlamak mümkündür. Farklı avantajları bulunan bu sistemler ile yüksek sıcaklık elde edilir.